Clarks Desert Boot OriginalsClarks Desert Boot Originals
Beweeg uw muis over de foto of klik om te vergroten

Clarks Desert Boot Originals

Informatie:
CLARKS
Zwart
18137106
26138227

Meer details

Selecteer een maat 8 8½ 9 9½ 10 11

€ 139,95

Al 70 jaar zijn de heren Desert Boots niet weg te slaan uit de kledingkast van mannen. Nathan Clark - de ontwerper van dit model - ging voor een pure, comfortabele en stijlvolle schoen. Met succes, want de heren Desert Boot uit de Originals collectie is nog steeds ongekend populair.

DE ORIGINELE ORIGINAL
In 1950 werd de Desert Boot gelanceerd. Hij werd uit Britse suède vervaardigd door leerlooierij Charles F. Stead in Leeds, met een crêpe zool uit rubber van de Braziliaanse rubberboom. De leest was met de hand gesneden. Dat is hij nu nog. In 2015 bestaat de originele Originals 65 jaar. De Clarks Desert Boot is een informele schoen die vaak is geïmiteerd, maar nooit is verbeterd. Sinds de Desert Boot werd geïntroduceerd, is de crêpe zool een essentieel kenmerk van Originals. Crêpe is een van de grootste schokdempers en waterafstotende materialen en gemaakt van latex getapt uit de para rubberboom. Het latex wordt gemengd, gepureerd, gedroogd en in vellen gerold, voordat het op maat wordt geknipt. Al het restmateriaal wordt bovendien gerecycled, zodat niets wordt verspild. De volledig natuurlijke en duurzame crêpe zool is dus zowel goed voor de planeet als voor je voeten. Een ander kenmerkend onderdeel in het Originals-verhaal is ons suède, geleverd door de Engelse leerlooierij Charles F. Stead die het vak al sinds 1893 uitvoert.
  • Binnenzool uitneembaar : Nee
  • Materiaal binnenkant : Leer
  • Materiaal binnenzool : Leer
  • Materiaal buitenkant : Suède
  • Materiaal zool : Crèpe
  • Sluiting schoen : Veter

Zoek op schoenen

Merken

merk ecco Dames schoenen Ecco Heren schoenen Ecco merk gabor Dames schoenen Gabor Heren schoenen Gabor merk clarks Dames schoenen Clarks Heren schoenen Clarks